Botox


TID

30 min

ANTAL

3 - 4 gånger per år för bestående resultat

RISKER

Riskerna är begränsade. Behandlingen utförs alltid av legitimerad läkare eller legitimerad tandläkare.

INDIKATION

Rynkor pannan, argarynkan, kråksparkar , apelsinhaka, gummy smile, sura mungipor, grova porer, platysma (hals), maseter(käkmuskler), hand-/armsvett

Botulinumtoxin är en toxin som produceras av bakterier (Clostridium botulinum). Det verkar som muskelavslappnande och används för att minska rynkor och reducera ansiktsmimiken. Botulinumtoxin använd dessutom i medicinskt syfte inom sjukvården sedan 1982 där man behandlar muskelkramper och spasticitet. Botox är inte ett farligt ämne så länge det hanteras av kunnig vårdpersonal och i lämpliga doser. Resultatet kickar igång tre dagar efter behandlingen och full resultat ser man 14 dagar efter injektionen. 90 % av klienterna får ett resultat som varar mellan 3 till 6 månader.

BOKA TID HÄR!

Rynkor på pannan är dynamiska och uppstår när muskler drar samman huden. Med tiden bildas det horisontella linjer som blir djupare med tiden. En överaktiv pannmuskel (m. Frontalis) kan ge intrycket att se konstant förvånad ut.

Injektion med Botox i pannan kan släta ut linjerna och förebygga åldrande. Vi kan med fördel starkt rekommendera en kombinations behandling av arga rynkan för mer symmetrisk resultat. Man ser piggare och fräschare ut.
Panna
Rynkor mellan ögonbrynen är dynamiska. Horisontella linjer som uppstår när musklerna drar samman huden.

En överaktiv muskel mellan ögonbrynen (m. Glabella) kan ge fel budskap och uttryck då man kan se konstant arg ut. Detta vill man oftast korrigera.
Arga rynkan
Rynkor är en del av ansiktets åldrande. Skrattrynkor är charmerade. Vid ögats kant kan vi få linjer när vi ler, skrattar och kiser mot solen.

Dessa linjer blir djupare med tiden och ger intrycket att vi ser trötta och slitna ut. Botox används med fördel i förebyggande syfte för framtida rynkor och man ser piggare och fräschare ut.

Kråksparkar
Ögonbrynen styrs av muskler som kallas Depressor Supercilii. Dessa gör att du kan höja och sänka dina ögonbryn. Vissa av oss har starka ögonbrynsmuskler och använder sin ansiktsmimik väldigt mycket, medan andra mindre.

Ögonbrynen kan även tyngas ner vilket gör att man kan se trött och sur ut. Detta kan man behandla med ett ögonbrynslyft med toxin.
Ögonbrynslyft
I hakan har vi två muskler som heter m. Mentalis på vardera sida av hakan. Olika individer aktiverar muskeln olika effektivt. Personer med överbett kan aktivera muskeln mer frekvent.

En överaktiv muskel kan se olika ut. Hakan kan peka uppåt eller neråt. Man kan se gropar på hakans hud och detta kallas Apelsinhud eftersom det liknar apelsinskal. Med hjälp ab Botox kan man få muskeln i hakan mer avslappnad, huden blir jämn och slät.
Apelsinhaka
Trådlyft, Botox & Fillers Lipflip innebär att lyfta läppen något vilket ger fin effekt då överläppen blir mer synlig.

Detta gör man med några stick av Botox i överläppen. Resultatet är ganska kortvarigt upp till åtta veckor.
Lip flip
Gummy smile innebär att man ser en del av tandköttsvävnaden i överkäken när man skrattar. Detta uppstår på grund av en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen. Neurotoxinen som injiceras gör att läppen sänks lite och döljer därmed tandköttet. I vissa fall, vid rätt förutsättningar, kan man även utföra en kombinationsbehandling med filler i läpparna för att skapa ett mer harmoniskt leende.

Många är omedvetna om vilken stor skillnad en gummy smile-behandling gör för läpparna, leendet och utseendet i helhet.
Gummysmile
Ansiktet består av många olika muskler och den starkaste av dem alla är vår käkmuskel som heter masseter. Denna muskel gör att vi kan tugga vår mat då den pressar våra tänder mot varandra. Dessvärre kan detta leda till besvär om man har en för aktiv masseter muskel.

Denna muskel är anledningen till tand gnissel och spänningar i käkpartiet vilket kan leda till bland annat huvudvärk och nedslitna tänder. De som har en väldigt aktiv käkmuskel brukar ha ett mer fyrkantigt ansikte. Med Botox kan man både behandla tandgnisslet och spänningar i käkpartiet samt få mer avsmalnat och V-format ansikte.
Käkmuskler
Platysma är en tunn muskel som går längs med halsen och innehåller vertikala platysmaband, som blir synligare med åldern. De blir särskilt tydliga när man spänner underkäken.

Detta medför att ansiktshuden dras ner mot halsen.
Effekten som eftersträvas med botox är mindre synliga halsband och en mer uppstramad käklinje (Nefertiti). Behandlingen kan med fördel kombineras med Prophilo.
Platysma