TrådlyftTrådlyft är en mycket populär behandling inom kosmetik. Det är ansiktslyft utan kirurgi och narkos. Den är snabb och mindre invasiv. Behandlingen är känd som ansiktslyft under lunchen. Vi har över sju års erfarenhet av trådlyft. Våra behandlare har gått på avancerade trådlyftutbildningar internationellt.

Vad är trådlyft?

Trådarna som används under behandlingen är kirurgiska trådar som också används för suturering under kirurgiska ingrepp. Dessa är resorberbara.

Trådarna sitter på en kanyl som förs under huden, när kanylen dras ut förblir tråden kvar under huden. Nu har vi en tråd under huden och vi har skapat en kontrollerat skada. Trådarna byggs in under huden och långsamt resorberas och försvinner till slut. Detta skapar en kraftfull stimulering i huden och bildas en kollagenfabrik som bygger nytt kollagen och elastin vilket åstadkommer en fantastisk uppstramning och lyft.

Man skulle kunna säga att behandlingen ger permanenta hudförbättringar.  Om två personer med samma ålder, hudförutsättningar och livsstil, den ena personen genomgår trådlyft behandling men inte den andra. Fem år efter har personen som genomgått trådlyft behandling mycket bättre hudkvalité och ser yngre ut jämfört med den andra som inte genomgått trådlyft.

En viktig faktor som påverkar hållbarheten är att vi fortsätter att åldras, vi har olika åldrar, livsstil och hud kvalitet. Rökning och överdriven solning försämrar hudkvalitén. Vi svarar dessutom olika på olika behandlingar. Behandlaren har också en viktig roll här. Val av tråd typ och behandlingsteknik och skicklighet spelar en mycket viktig roll. På grund av dessa faktorer brukar vi säga att hållbarheten är i genomsnitt 12-24 månader eller längre.

Trådlyft

VANLIGA FRÅGOR & SVAR OM TRÅDLYFT


Vad ska man tänka på innan trådlyft?

 • Du ska vara frisk innan din behandling.
 • Du måste avstå från ansträngande fysiska aktiviteter i en vecka efter din behandling.
 • Du får inte genomgå tandkirurgi eller tandundersökning samt undvika ansikts- och skönhetsbehandlingar de närmaste veckorna efter behandlingen.
 • Du får inte ha några sår på de områden som ska behandlas.
 • Du får inte äta blodförtunnande läkemedel två veckor innan behandling (ex. Ipren, Voltaren).
 • Trådlyft utförs inte på gravida, ammande eller personer <18 år.

Vad ska man tänka på efter trådlyft?

 • Avstå ansträngande fysisk aktivitet under en vecka.
 • Försök sova på rygg första dagarna.
 • Var försiktig med stora mimiska rörelser samt när du äter eller dricker de första dagarna.
 • Vid smärta ska du kontakta behandlaren som kan förskriva smärtstillande medicin, alternativt om du inte är allergisk eller har njursjukdom börjar du med Alvedon och Ipren (1 g Alvedon + 400 mg Ipren 3 gånger per dag).
 • Du får inte genomgå tandkirurgi eller tandundersökning samt undvika ansikts- och skönhetsbehandlingar de närmaste veckorna efter behandlingen.