Microneedling


TID

30 min

ANTAL

3 - 4 gånger per år för bestående resultat

RISKER

Riskerna är begränsade. Behandlingen utförs alltid av legitimerad läkare eller legitimerad tandläkare.

INDIKATION

Rynkor pannan, argarynkan, kråksparkar , apelsinhaka, gummy smile, sura mungipor, grova porer, platysma (hals), maseter (käkmuskler)

VAD ÄR MICRONEDDLING?

Microneedling är idag den allra mest populära behandlingen i Sverige. Det är en behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Det är den mest effektiva behandlingen på marknaden för exempelvis Acne, Acneärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, förtjockad hy och solskadad hy.

Microneedling är ett genombrott som dermatologisk behandling. Behandlingen skapar temporära microkanaler i vävnadens extracellulära utrymme. Blodplättar läcker ut och identifieras av fibroblasterna. Den inflammatoriska processen som bildas skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxt- och reparationsfaktorer frigörs. Kollagentillväxten ökar markant.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall. Vid bokning av kur bokas nästkommande behandling in på plats och din behandlare kommer att ge dig en rekommenderad tid mellan behandlingstillfällena.


BOKA TID HÄR!

HUR FUNGERAR DET?

Microneedling orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t.ex fraktionerad laser, men microneedling har har mycket mindre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En Dermapenbehandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger. 100% sterila instrument används.

HUR SER JAG UT EFTER EN DERMAPENBEHANDLING?

Självklart är detta mycket individuellt. Många av våra kunder blir måttligt till mycket röda. En del blir inte röda alls men det betyder inte att behandlingen inte fungerat. Men vanligtvis syns en lätt rodnad 1-2 dagar. Få eller inga sidoeffekter gör att Du direkt kan återgå till normala aktiviteter.

ATT TÄNKA PÅ EFTER DIN MICRONEEDLING

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen. 
Den inflamatoriska processen gör att du blir röd. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt. Det är av oerhörd vikt att du tänker på hygien och använder korrekt hudvård efter behandlingen.

EFTER DERMAPEN REKOMMENDERAR VI DÄRFÖR ATT DU;

  • Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
  • Undviker att duscha/bada/rengöra det behandlade området
  • Inte använder smink eller brun-utan-sol de första 12 timmarna
  • Byter till rent örngott och nya handdukar
  • Undviker UV exponering - och använd alltid solskydd för du vistas i solen
  • Hård fysisk träning de närmsta 48 timmarna
  • Undviker vaxning, rakning eller färgning på det behandlade området de närmsta 48 timmarna

VANLIGA FRÅGOR: